MUFFINY Z MALINAMI

Naturalnie słodki, z niskim indeksem glikemicznym słodzik, który rewelacyjnie zastąpił cukier na wielu stołach. Erytrol – ma 0 kcal i naturalnie występuje w owocach i warzywach takich jak gruszki czy melony. Możemy spożywać go bez obaw o szkodliwe działanie. Wręcz przeciwnie! Sprawdzi się idealnie w diecie diabetyków a także osób, które chcą zrezygnować z cukru ciesząc się słodkim smakiem. 

Przygotowujemy pyszne muffiny z kilku składników, które zachwycą każdego!

Składniki:

  • 250 g mąki orkiszowe
  • 150 g erytrolu
  • ½ kostki masła lub 100 g oleju roślinnego
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 150 g malin lub innych ulubionych owoców

Sposób przygotowania:

  • Przed rozpoczęciem przygotowań, nagrzej piekarnik do temperatury 180 stopni Celsjusza.
  • W jednej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i erytrol
  • W drugiej misce połącz mokre składniki – mleko, jajka, roztopione masło
  • Stopniowo dodawaj mieszankę suchą do mokrych składników i dokładnie wymieszaj, aby powstała jednolita masa.
  • Foremki na muffiny napełnij ciastem do ¾ wysokości i piecz ok 20-25 minut. Ilość muffinów zależy od wielkości foremek.