logo-fivio-white

CIASTECZKA MIGDAŁOWE Z CZEKOLADĄ

Te pełne smaku i aromatu ciasteczka zachwycą każdego wielbiciela migdałów. Warto podkreślić, że ciasteczka migdałowe są świetnym sposobem na zaspokojenie ochoty na słodycze w zdrowy i smaczny sposób. Spróbuj i przekonaj się jakie są pyszne!

Składniki:

  • 100 g migdałów
  • szklanka mąki orkiszowej
  • 150 g masła
  • 150 g erytrolu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
  • 1 żółtko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 50 g czekolady

Wykonanie:

  • Miękkie masło utrzyj z erytrolem, połącz z mąką, proszkiem do pieczenia, żółtkiem i jogurtem. 
  • Migdały rozdrobnij (możesz użyć do tego malaksera, thermomixa lub po prostu posiekać je nożem), połącz je z ciastem oraz posiekaną czekoladą i odstaw do lodówki. 
  • Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ustaw piekarnik na ok 180 stopni. Ze schłodzonego ciasta formuj kulki i lekko spłaszczone układaj na blaszce. 
  • Piecz ciasteczka ok 20 minut. Po ostygnięciu możesz dowolnie udekorować.