produkty-migdały

MIGDAŁY

To niezwykle odżywcze orzechy o charakterystycznym kształcie i delikatnym smaku. Bogate są w białko roślinne, dzięki czemu są  idealnym wyborem dla wegan i wegetarian. Zawierają duże ilości witaminy E oraz kwasu foliowego, które pomagają w utrzymaniu zdrowia mózgu i zapobiegają działaniu wolnych rodników. Migdały są bardzo wszechstronnym składnikiem, który można wykorzystać do przygotowania wielu różnych potraw i przekąsek. Sprawdzą się jako dodatek do wypieków, pożywnego śniadania a także jako baza do masła migdałowego czy wegańskiego odpowiednika mleka.  Bogate w miedź, magnez, fosfor i cynk,  które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Obecna w migdałach witamina E pomaga w utrzymaniu zdrowej skory.

ORZESZKI ZIEMNE

Nazywane też arachidami, posiadają wiele korzyści dla naszego zdrowia. Są źródłem wielu składników mineralnych, takich jak miedź, magnez, fosfor, cynk i potas, które są ważne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu. Prozdrowotne właściwości orzechy ziemne zawdzięczają także sporej zawartości błonnika, który wspomaga pracę układu pokarmowego. Najbardziej popularnym produktem z fistaszków jest masło orzechowe – idealne do pieczywa, sosów a także jako dodatek do owsianki. Orzeszki ziemne to wszechstronny składnik, który może być użyty w różnych daniach, zarówno słonych jak i słodkich. Dodatkowo, zawierają wiele wartościowych składników odżywczych, takich jak białko, błonnik, tłuszcze i witaminy, co sprawia, że warto włączać je do swojej diety.

kategorie-orzechy
nerkowcepolowki2

ORZECHY NERKOWCA POŁÓWKI

Orzechy nerkowca połówki to świetna przekąska w ciągu dnia jak i baza do wielu potraw. Niewielkie orzechy o neutralnym lekko orzechowym smaku wyróżniają się zawartością zdrowych tłuszczy, które pozytywnie wpływają na zdrowie serca. Nerkowce są źródłem kwasu foliowego, witaminy E, witaminy z grupy B, przede wszystkim B6, a także żelaza, magnezu i cynku. Zawierają również sporo błonnika, który jest niezbędny do prawidłowej pracy układu pokarmowego. Po namoczeniu sprawdzą się świetnie do przygotowania napoju roślinnego, do wypieków czy deserów jak i dań wytrawnych. Sprawdzą się jako chrupiący dodatek do sałatki, baza sosu czy element kuchni azjatyckiej.