produkty-erytrytol

ERYTRYTOL

Jest naturalnym, bezkalorycznym zamiennikiem cukru, który może przynieść wiele korzyści dla zdrowia. Nie szkodzi zębom – jest bezpieczny dla szkliwa. Dzięki temu, że nie zawiera kalorii i nie powoduje wahań glukozy we krwi  może pomóc w utracie wagi. Erytrol jest bezpieczny dla diabetyków i ma niski indeks glikemiczny. Sprawdzi się w wypiekach, zdrowych deserach, do kawy i herbaty. Z powodzeniem możesz go wykorzystać do przygotowania zdrowszej wersji lemoniady, a także wykorzystać jako zamiennik cukru w owocowych przetworach jak dżemy i konfitury.

KSYLITOL

Jest naturalnym słodzikiem, który może być idealnym rozwiązaniem dla osób, które chcą ograniczyć spożycie tradycyjnego cukru. Ma on znacznie niższy indeks glikemiczny niż cukier i dostarcza połowę mniej kalorii. Ksylitol jest nie tylko smaczny, ale także korzystny dla zdrowia jamy ustnej. Badania wykazały, że ksylitol może pomóc w zapobieganiu próchnicy, dlatego wykorzystywany jest do produkcji gum do żucia, past do zębów i innych produktów do higieny jamy ustnej. Dostępny jest w postaci drobnych kryształków, które doskonale się rozpuszczają i mogą być stosowane jako słodzik w napojach, wypiekach, deserach czy dżemach. Doskonały wybór dla diabetyków.

ksylitol-kat
agawa-jasna

BIO SYROP Z AGAWY JASNY

To naturalny słodzik o delikatnym, słodkim smaku przypominającym miód i lejącej konsystencji. Dzięki prozdrowotnym właściwościom oraz wyższemu stopniowi słodkości będzie doskonałą alternatywą dla białego cukru. Charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym. Syrop z agawy to idealny dodatek do kawy, herbaty, koktajli, a także uzupełnienie potraw na słodko jak owsianki, gofry czy też naleśniki. Znajdzie zastosowanie w kuchni również w potrawach wytrawnych jako element marynaty lub słodki akcent w sosie winegret. Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, świetnie sprawdzi się na diecie wegańskiej jako zamiennik miodu.

BIO SYROP Z AGAWY CIEMNY

To naturalny słodzik, charakteryzujący się bardziej wyrazistym, karmelowym smakiem. Jego konsystencja jest nieco bardziej gęsta, przypominając miód. Dzięki prozdrowotnym właściwościom oraz wyższemu stopniowi słodkości będzie doskonałą alternatywą dla białego cukru. Charakteryzuje się niskim indeksem glikemicznym. Syrop z agawy to idealny dodatek do kawy, herbaty, koktajli, a także uzupełnienie potraw na słodko jak owsianki, gofry czy też naleśniki. Znajdzie zastosowanie w kuchni również w potrawach wytrawnych jako element marynaty lub słodki akcent w sosie winegret. Produkt nie zawiera składników pochodzenia zwierzęcego, świetnie sprawdzi się na diecie wegańskiej jako zamiennik miodu.

agawa-ciemna
inulina

INULINA

Inulina to produkt pozyskiwany z cykorii, który ma działanie prebiotyczne. Smak inuliny jest delikatnie słodki, dlatego można stosować ją do kawy, jogurtu, koktajlu czy rozpuścić w wodzie. Inulina jest naturalnym prebiotykiem, poprawia pracę układu trawiennego, jest pożywką dla bakterii w jelitach. Zawiera sporo błonnika, dzięki czemu zapewnia uczucie sytości, obniża poziom glukozy oraz cholesterolu. Dodana do potraw ma działanie higroskopijne, dlatego sprawdzi się jako zagęstnik do sosu zamiast mąki. Zalecane dzienne spożycie inuliny to 5-10 g dziennie.