Te pełne smaku i aromatu ciasteczka zachwycą każdego wielbiciela migdałów. Warto podkreślić, że ciasteczka migdałowe są świetnym sposobem na zaspokojenie ochoty na słodycze w zdrowy i smaczny sposób. Spróbuj i przekonaj się jakie są pyszne!
Składniki:
- 100 g migdałów
- szklanka mąki orkiszowej
- 150 g masła
- 150 g erytrolu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
- 1 żółtko
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 50 g czekolady
Wykonanie:
- Miękkie masło utrzyj z erytrolem, połącz z mąką, proszkiem do pieczenia, żółtkiem i jogurtem.
- Migdały rozdrobnij (możesz użyć do tego malaksera, thermomixa lub po prostu posiekać je nożem), połącz je z ciastem oraz posiekaną czekoladą i odstaw do lodówki.
- Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia i ustaw piekarnik na ok 180 stopni. Ze schłodzonego ciasta formuj kulki i lekko spłaszczone układaj na blaszce.
- Piecz ciasteczka ok 20 minut. Po ostygnięciu możesz dowolnie udekorować.